Kennemer CrossFit is CrossFit voor iedereen

Bij Kennemer CrossFit te Haarlem wordt er hard getraind, maar altijd op je eigen niveau. Er wordt met kleine groepen gewerkt (max 12 deelnemers), hierdoor is het mogelijk om de training in verschillende niveaus aan te bieden. Zo kan het zijn dat een ervaren CrossFitter net zo voldaan uit dezelfde training komt, als een beginnend CrossFitter! Binnen de trainingen werk jij naar je eigen grenzen toe.

kennemer-crossfit-haarlem-1

Trainer:
Jesse Yukio Thörig

Mijn eerste sportervaring was judo en tot op de dag van vandaag ben ik hier nog dagelijks mee bezig. Ik deed dit op een hoog niveau, waar een hoop discipline bij komt kijken. Judo-, kracht- en hardlooptrainingen waren niet weg te denken in mijn dagelijkse leven. Helaas kreeg ik een flinke rugblessure en toen ik weer terugkeerde kon ik niet goed meer met het hoge niveau meekomen. Nadat ik gestopt was met het zelf beoefenen van topjudo, ben ik mij meer gaan verdiepen in het lesgeven ervan. Sindsdien geef ik met veel plezier judolessen aan kinderen en volwassen. Ondertussen was ik begonnen op het CIOS in Haarlem (Opleiding voor sportleraar). Hier koos ik voor het vak: Fitness A&B, omdat ik de krachttrainingen tijdens het judo altijd al erg leuk en interessant vond. Al snel ging ik stage lopen in een sportschool in Haarlem.

Meer over Jesse

Nadat ik mijn CIOS diploma behaald had en ik na mijn stage zelfs een baan aangeboden kreeg, ging ik mij nog meer verdiepen in de fitnessbranche. Al snel leerde ik CrossFit kennen. Ik ben de level 1 cursus van CrossFit gaan volgen, zonder dat ik eigenlijk echt wist wat CrossFit inhield. Na mijn Level 1 cursus behaald te hebben, was ik meteen verkocht. Ik vind dit zo’n gave manier van trainen, omdat het constant gevarieerd is. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen en toch zit er een competitie element in (wat ik erg miste nadat ik gestopt was met judo).  Ik wilde graag andere mensen in contact laten komen met CrossFit en begon daarom mijn eigen lessen. Ik huurde een gymzaal, kocht wat materiaal in en ging lessen geven! Om nog meer kennis en ervaring op de te doen, deed ik de specialisatie cursussen; Weightliften en Strongman. Ook heb ik de afgelopen 2 jaar meegedaan aan een aantal CrossFit wedstrijden o.a; Amsterdam Throwdown, Beach throwdown en Njoya League. Hiermee kwam de droom om mijn eigen CrossFit Box te openen in Haarlem.

En hier zijn we dan, 5 jaar later en mijn droom komt uit. Ik krijg de kans om met jou mijn CrossFit ervaringen te delen en je betere zelf te ontwikkelen. Ik kan niet wachten om te starten in mijn eigen box en daar mensen te kunnen trainen om fitter, gezonder en gelukkiger door het leven te gaan, zoals ik dat zelf ervaren heb!

jesse-thorig-kennemer-crossfit-trainer

Trainer:
Jelmer Stiekema

Vanaf jongs af aan ben ik een erg actief persoon geweest. Vroeger was ik altijd te vinden in de speeltuin, het water of in een of andere boom. Ik deed niets liever dan spelen en dit spelen probeer ik mijn hele leven voort te zetten en het liefste ook op andere mensen over te brengen, omdat ik het erg belangrijk vind dat je, ongeacht je leeftijd, blijft spelen. Op mijn 16de begon ik met hardlopen en zodra ik oud genoeg was zette ik het spelen voort in de sportschool. Hier maakte ik kennis met Olympisch gewichtheffen. Dit heb ik zo’n twee jaar voortgezet tot ik op mijn 19de ging reizen. Al reizend ontdekte ik een passie voor surfen. Bij terugkomst ben ik begonnen aan de studie Oefentherapie Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam.

Meer over Jelmer

In mijn tweede jaar belandde ik als trainer bij het universitair sportcentrum waar ik het Olympisch gewichtheffen weer oppakte. Een jaar later werd ik officieel gecertificeerd als Olympisch gewichtheftrainer. Op hetzelfde moment werd crossfit populairder en ook ik werd fan van crossfit. Olympisch gewichtheffen is een onderdeel van mijn trainingen gebleven, omdat dit veel in crossfit voorkomt. Op een gegeven moment merkte ik dat ik meer winst kon halen uit het Olympisch gewichtheffen en heb ik mijn focus volledig hierop gelegd. Vorig jaar vertrok ik voor twee maanden naar Amerika om daar mijn gewichtheffen te verbeteren. Deze ervaring heeft dusdanig geholpen dat ik, eenmaal in Nederland, de vierde plek op de Nederlandse kampioenschappen heb behaald. Op dit moment geef ik gewichthefles in Amsterdam en Haarlem, ben ik Oefentherapeut Mensendieck in Heemstede en fitnesstrainer in Amsterdam.

Personal trainer

Bij mij als personal trainer staat het verbeteren van je sportprestatie en blessurepreventie voorop. Dit klinkt misschien bijna tegenstrijdig, omdat hoge prestatie leveren vaak geassocieerd wordt met een blessure. En is het geen blessure dan zijn het wel die kleine pijntjes. Door een combinatie van geleidelijke opbouw in je training, genoeg rust, voldoende herstel en goede voeding kan je met zo mijn mogelijk blessures optimaal presteren. Nu is het niet altijd zo gemakkelijk om al deze ballen hoog te houden dus ik help je daar graag bij.

Olympisch gewichthef cursus

Wil jij je crossfitprestaties verbeteren door de Olympische lifts meer eigen te maken.
Schrijf je dan nu in voor de 6-weekse Olympisch gewichthefcursus bij kennemer crossfit. Je wordt begeleid door Jelmer Stiekema. Hij is al vier jaar gewichtheftrainer en werd vorig jaar vierde op het Nederlands kampioenschap.
Er kunnen 8 mensen meedoen aan de gewichthefcursus, dus schrijf je nu snel in.

jelmer-stiekema-kennemer-crossfit-haarlem-2
×